Τ. 213 0381374

Smart Home - knx partner

Τι είναι το ΚΝΧ;

Το KNX είναι ένα σύστημα έξυπνου ελέγχου των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ενός κτιρίου, το οποίο μπορεί να είναι μια μονοκατοικία/ διαμέρισμα, ή μια πιο πολύπλοκη εγκατάσταση όπως ένα ξενοδοχείο ή ένα κτίριο γραφειακών χώρων.

Οφέλη

Η δημιουργία υποδομής και η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος ελέγχου πέραν της πρόσθετης αξίας που θα δώσει στο οίκημά μας έχει τα παρακάτω οφέλη:

  • Ασφάλεια
  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Απομακρυσμένος έλεγχος
  • Ευελιξία και προσαρμογή στις ανάγκες των χρηστών

Η σύνδεση του εξοπλισμού του συστήματος συναγερμού και πυρανίχνευσης με τον έξυπνο έλεγχο, προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια στον χρήστη. Για παράδειγμα, φεύγουμε από το σπίτι οπλίζουμε το σύστημα συναγερμού και κατεβαίνουν αυτόματα τα ηλεκτρικά ρολά. Ή δημιουργούμε «σενάρια» με τον φωτισμό των δωματίων ώστε να δημιουργείται η αίσθηση πως κάποιος είναι μέσα.

Ζούμε σε μια εποχή που η ζήτηση και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευθεί, προκαλώντας άπειρες συζητήσεις για την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την προστασία της «τσέπης» του καταναλωτή.

Εξοπλισμοί όπως θερμοστάτες, αισθητήρες παραθύρων, ρολά, τέντες και αισθητήρες φωτισμού μπορούν να επικοινωνούν μέσω του κεντρικού συστήματος, μειώνοντας την ενέργεια και την κατανάλωση της θέρμανσης. Η ένδειξη ανοιχτού παραθύρου μπορεί να απενεργοποιεί το σύστημα θέρμανσης – κλιματισμού, η ύπαρξη επαρκούς φυσικού φωτισμού να απενεργοποιεί τον φωτισμό ενός χώρου ο οποίος έχει ξεχαστεί αναμμένος και φυσικά πολλοί ακόμη συνδυασμοί και εφαρμογές.

Στο έξυπνο σπίτι όλοι οι διακόπτες και τα σημεία ελέγχου μπορούν να προγραμματιστούν και να εκτελούν τις εντολές που εμείς θέλουμε κάθε φορά σχεδόν χωρίς περιορισμούς. Ένας διακόπτης μπορεί σήμερα να αναβοσβήνει τα φώτα στο μπάνιο, την επόμενη στιγμή να ελέγχει τα φώτα στο διάδρομο, τα φώτα του κήπου, ή την λειτουργία ενός μηχανήματος.